Kreativci v sodelovanju s pomurskimi turističnimi in kulturnimi lokalnimi društvi v Italiji predstavili lokalno kulturo

Kar se tiče zaključka aktivnega državljanstva, je komunikacija ena od temeljnih vidikov za razvoj človeških, poklicnih ali političnih odnosov.
Ni naključje, da je Evropa začela več programov, namenjenih učenju in izmenjavi jezikov, za kohezivno družbo.
S politiko širitve Evrope in pojavom velikih migracijskih tokov se državljani vse bolj znajdemo v večetničnih kontekstih.

Zato smo se z Društvom kreativne mladine priključili projektu “Babel” (svetopisemska metafora, ki označuje stanje zmede zaradi večjezičnosti).
Paradoks je, da se danes kljub družbenim omrežjem in kanalom za izmenjavo informacij nezmožnost razumevanja povečuje.
Projekt je poudarjal ustrezno rabo jezika. Miroljubna uporaba jezika, brez obsojanja in dobrodošlice, lahko združi in obogati tiste, ki sodelujejo.
Cilj pobude je bil združiti državljane prek glavnih jezikovnih oblik (besed, umetnosti, folklore in simbolov), da bi olajšali izmenjavo in spodbudili aktivizem; za množico jezikov prepoznati edinstvenost človeške narave. Vse zato, da bi se »metaforično« vrnili v obdobje pred Babilonom, ko so vsi ljudje govorili le en jezik.
Iniciativa “BABEL” je potekala v Ruvianu (podeželska vas na jugu Italije) in je združila 120 udeležencev iz štirih držav (Italije, Slovenije, Romunije in Latvije), ki smo razpravljali o glavnih oblikah jezika, del enotnega evropskega državljanstva. Glavne dejavnosti so bile spoznavanje in ustvarjanje ekipe; delavnice; seminarji; razprave; obiski in spremljanje.

Prenočišča in prehrana je bila sofinancirana v okviru programa Evropa za državljane – akcija pobratenja mest “Projekt št. 617245-CITIZ-1-2020-1-IT-CITIZ-TT

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili pot in vzporedne aktivnosti v Ruviano.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: