Decide for green

Mladi Evropejci v Rakičanu iskali »zelene« rešitve

Društvo kreativne mladine je v Rakičanu izvedlo projekt mladinske izmenjave Decide for green, v katerem je sodelovalo 24 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Litve

Mladinska izmenjava, v sklopu programa Erasmus+, je potekala od 3. do 11. novembra v rakičanskem dvorcu. V projektu so mladi obravnavali problem, zakaj se mladi ne odločajo za realizacijo zelenih podjetij. Pri tem so preko neformalnega izobraževanja in delavnic reševali in debatirali o vzrokih neučinkovitega informiranja mladih o podjetniških vzpodbudah, zelenih rešitvah in njihovi pomembnosti ter premajhni vzpodbudi za razvoj podjetniške miselnosti. V sklopu projekta so obiskali občino Moravske Toplice, kjer jih je sprejel župan Alojz Glavač.

S svojim pridobljenim znanjem bodo pomagali ostalim mladim, kateri bodo želeli ustanovitvi naravi prijazna podjetja. V sklopu projekta so naredili tudi promocijski video, ki vabi mlade, da postanejo aktivni državljani in najdejo svojo priložnost tudi v t. i. zelenem podjetništvu. 
O projektu so mladi iz Slovenije, Litve, Hrvaške in Italije povedali sledeče:
Tadej, 25, Slovenija:

To je moje prvo sodelovanje na takem projektu in bilo je odlično. Naučil sem se veliko novega, kot na primer sodelovanje v skupinah, izboljšal sem svoj angleški jezik, spoznaval nove jezike udeležencev. Vsekakor je bila odlična izkušnja in v bodoče se bom podobnih projektov z veseljem udeleževal.
Ovidijus, 21, Litva:

Bilo mi je zelo všeč in prijetno. Slovenci ste zelo prijazni ljudje. Ta projekt se mi ni zdel monoton, temveč razgiban in zelo koristen. Dopadlo se mi je tudi, da so nas organizatorji v prostem čas popeljali po Prekmurju.
Paula, 30, Hrvaška:

Projekt je bil koristen, saj sem si pridobila nove življenjske izkušnje, ki mi bodo koristile v nadaljnjem življenju. Menim, da taki projekti pripomorejo k kvalitetnejšemu življenju mladih. Spoznala sem tudi nove prijatelje, s katerimi bom skušala ohraniti stike. Zahvaljujem se organizatorjem za odlično organizacijo.
Carmine, 20, Italija:

To je mojo prvo sodelovanje na mednarodnem projektu in hkrati prvi obisk Slovenije. Zame je to nepopisna in impresivna izkušnja. Navdušen sem nad tem, da tovrstni projekti ponujajo možnosti za učenje novih kultur, jezikov in ustvarjanja novih ljudi.
Jožek Špilak, koordinator projekta in predsednik društva, vabi vse mlade stare do 30 let, da postanejo člani društva in se začnejo vključevati v podobne projekte pod okriljem Društva kreativne mladine.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: